31 Juli 2011

Hmm blev ett eller två glas vin för mycket igår..
.
Men jag hade en rolig dag/kväll med grann mamman Caroline igår. Vi var först i New York och sen åkte vi tillbaka hem och satt hos henne och drack lite vin, eller det känns idag som det var mycket vin egentligen. Iaf så har vi precis kommit till Jersey Shore och "strand" huset nu så nu ska vi inta poolen.

30 Juli 2011

In New York,
Concrete jungle where dreams are made of,
Theres nothing you can't do,
Now you're in New York,
these streets will make you feel brand new,
big lights will inspire you,
lets hear it for New York, New York, New York
.
Åker in med 12 tåget till New York med Caroline. Kanske möter upp Emma och en tjej till senare. Jag älskar New York, solen skiner, bra sällskap, barnfri, bättre dag.


29 Juli 2011

Uppdatering.
Så var fredagen slut och helgen börjar.
Vad har jag gjort idag?. Just ja jag har varit med Collin från morgonen, spela massa fotboll, riktigt roligt faktiskt. Hämtade upp Mackie när hon sluta från camp, gick över till grannen tvärsöver gatan för en playdate där ett par andra grannar oxå var. Där efter var barnens momma med barnen lite medans jag och Camilla åkte till Casco där dom har Big Pack av allt. Handlade massa inför veckan som kommer då vi åker till strandhuset på semester. Och nu sover barnen sen några timmar tillbaka. Funderar på om jag ska gå ner och kolla på film i mitt rum, The notebook, har inte sätt den än och jag fick låna den av grannen. Lär väl kolla på den, sakna hemma, alla fina hemma och gråta en skvätt och sen sova. Eller något.
I morgon åker jag in till New York igen, vet inte om Emma hänger på men ska iaf åka in med en mamma på gatan här, en riktigt skön mamma så det blir roligt, luncha lite och kolla runt i NYC. Har blivit mycket NYC nu på slutet men jag bara älskar den staden så det gör så lite.
Later, Take Care, Godnatt.

29 Juli 2011

Så var det redan fredag igen.
Jaha så var det fredag igen, skönt. Betyder ju att man är ledig i morgon och söndag. Har iaf precis skjutsat iväg Mackie på camp, hennes sista dag. Vet inte riktigt vad jag och Collin ska hitta på, det är inte så fint väder ute, mulet och det har iaf regnat i natt. Men dom säger att det kanske ska spricka upp mitt på dagen. Annars så vet jag inte riktigt hur dagen ser ut. Ska nog följa med Camilla och storhandla mat till veckan då vi ska åka på semester till ett strandhus. Vi åker på söndag och jag måste packa. Men vet inte riktigt vad och hur jag ska få med mej allt. Vet inte heller vad jag ska göra i morgon, skulle vilja in till New York igen för att byta mina löparskor till en annan färg. Det blev Nike Lunarglide +3 svarta men jag vill ha dom med lite mer färg. Och äffärerna här hade inte dom hemma och jag behöver dom innan beachen. Mycket svamel nu känner jag så stänger jag ner, slänger väl upp ett nytt inlägg i slutet av dagen.
Det är dom jag vill ha. Köpte precis sånna fast i svart och vitt.

28 Juli 2011

Uppdatering.
Slänger upp ett till inlägg om denna dag, vad vi gjort idag. Mackie åkte på camp som vanligt så jag hade några timmar själv med Collin. Vi spelade lite fotboll och tog en "cykeltur" fast vi gick mest för det är så dåliga gångvägar här.. iaf så tog vi oss till en park där vi sparkade lite boll. När Mackie kom hem gick vi ner till tågstationen nedanför oss. Camilla, Mackie, Collin och jag. Vi åkte till Hoboken och därifrån tog vi färjan över till New York. Där stanna vi vid en lekplats och lekte i några timmar. Vi hade skönt väder, inte för varmt och några härliga timmar ute. En bra och skön dag där barnen har fått göra sig av med massa energi så nu hoppas jag dom sover länge imorgon så jag oxå får sova.
Lite bilder från dagen kommer hääär.
Här kommer vår recerbåt, fort gick den.


I <3 NYC
NJC, New Jersey City


Det nya tornet växer, där tvillingarna stod förut.


Lekplatsen låg vid vattnet.


Utsikten från parken


Frihetsgudinnan i horisonten


Jätte fint ställe med mycket grönt och massa lekaktiviteter i stora New York


Hobokens tågstation och färja låg på samma ställe och det var en jätte fin gamal station.
.
Vi hade en bra dag, skönt att komma ut och vara ute mest hela dagen och göra nått annat. Plus att jag får se mer nytt.
Nu blir det nog sängen för mej, är så trött, trött, tröött.
Godnatt

28 Juli 2011

Har ju inte hunnit berättat om min födelsedag. Så därför tänkte jag försöka med de nu.
Dagen började bra och det fortsatte under hela dagen. Skypade lite med min familj under morgonen och fick en bra present bara av att prata med dom. Dom har nämligen bokat resa hit under jul och nyår, himla glad tjej som vill att det ska bli vinter nu iaf. Därefter åkte jag in till New York och möte upp fina Emma. Jätte glad för att hon ville fira min födelsedag med mej. Vi gick mest runt och kollade lite, shoppa lite i Soho delen. Under kvällen så blev det middag och lite drinkar i West Village. Mycket trevligt, även fast jag inte behövde visa leg en ända gång men men. Nu kan jag iaf gå ut och dricka lagligt, äntligen myndig i USA.
Presenter.
Vakna och fick min första present från barnen, 80$ presentkort på löparskor.

Så sött. Blev jätte glad.


Ett lite kit för veckan som kommer då vi ska till stranden från Chris mamma, så söt.


Från min Au pair vän Angelica


Fick örhängen från Angelica


Från Camilla, en engelskbok och en bodylotian.
Fick jätte fina presenter, hade inte direkt förväntat mej att få nått när jag inte var hemma i Sverige så.


21 år senare..


Vi bjuder på den Emma. Träffa som sagt upp Emma i älskade NYC


Hitta en cool stor byggnad
Och utan för den parken satt det en tiggare med en skyllt "I just want a girlfriend and a pizza" Emma ställde upp....hehe okej kanske inte.


Vi kom mitt uppi en inspelning av en film oxå, Action! Cut! och sen var vi tvungen att flytta på oss för vi stod för nära. Rätt coolt faktsikt.


Min första lagliga alkoholdrink i USA.

Nöjd


Fina Emma


Drink numer 2. Choklad martini.


Min efterrätt

Emmas efterrätt.
Det blev faktsikt en lite "barrunda" under kvällen, förrätt på ett ställe, vidare för varmrätt till ett annat ställe och efterrätt på det tredje stället. Vi gillar west village med alla uteserveringar.

Det var nog min födelsedag i det stora hela. Riktigt trevlig och bra helt enkelt, med mycket bra sällskap. Kunde inte ha blivit så mycket bättre med tanke på att jag är i USA.

27 Juli 2011

21 sommrar senare...
Firar jag min första födelsedag i USA och första födelsedagen utan min familj. Än så länge har den faktsikt varit riktigt bra. Har fått en del presenter, från barnen, från Chris mamma och Angelica. Blev jätte glad, så himla snällt. Hade verkligen inte för väntat mej de, hade inte förväntat mej mycket från den här dagen. Har oxå fått fina sms från mina bästa hemmaifrån, blev så glad när jag såg dom och helt klart saknar man hemma lite mer idag än andra dagar men som sagt så är dagen än så länge över förväntan och jag är riktigt glad över de. Snart ska jag skypa med min familj oxå och sen ska jag åka in till NYC och möta upp Emma. Solen skiner idag och det är riktigt fint väder ute. Tror kanske det blir roligare att fira min födelsedag i NYC än på stråket som jag gjort dom senate åren, vilket varit så där.
Återkommer med bilder från min födelsedag.
Puss

26 Juli 2011

Uppdatering.
Var ju till läkaren idag med barnen och jag hade försäkrat dom att dom inte behövde ta nån spruta men så blev inte fallet. Collin hade otur och fick en spruta som han inte var nöjd över. Men det går ju så fort över så det gick rätt bra ändå även fast han gruvade sig väldigt mycket innan.
Efter maten, som Camilla stod för idag, lasagn blev det, så tog vi alla en promenad och kollade på hus. Även fast jag gått och kört längs en gata nu så märker man fortfarande nya hus, jag gillar de att man kan gå och kolla på hus och att alla är så olika varandra.
Slänger upp lite bilder från New York i söndags men det är bara bilder från kvällen då jag inte fick över alla bilder från Emma så mer bilder från den dagen kanske kommer senare. Och bilder från kvällen är mest från Restaurange vi åt på. Hur mysigt ställe som helst med väldigt god mat.
"Home"


Utan för restaurangen Home som ligger i West Village


Satt ute på bakgråden, väldigt mysigt.


Åt middag, efterrätt, 2 glas vin var för båda oss blev det 111$ exlus tip, väldigt bra pris.


Emmas efterrätt, väldigt god.


Min inte lika spännande efterrätt men gott i värmen.


Emma och tågkonduktören får avsluta.
Har mer bilder som sagt från dagen/kvällen men förhoppningsvis så kommer dom senare.
Fast i morgon blir det ju New York igen:) I <3 NYC

26 Juli 2011

Efter regn kommer solsken, både som väder och humör.
Just nu är Mackie på Camp och Collin är hos Jake på en playdate, ska strax åka och hämta Mackie.
Under morgonen har det mest blivit bilåkande hit och dit. Och mer blir det. Kl 14 idag har vi en läkartid till barnen, bara en hälsoundersökning eftersom förra gången inte gick så bra då jag inte hittade dit så försöker vi igen idag och hoppas på bättre lycka.
En ny tröja som jag köpte i Söndags. Century 21, kostade 44$ betalade 22$


Baksidan. Ända ändringen från nu är att jag inte har jeans på mej utan shorts, det blev för varmt udner dagen.
.
Nu ska jag åka och hämta Mackie. Slänger nog upp ett till inlägg ikväll kanske.

25 Juli 2011

Uppdatering.
Här kommer lite bilder från lördagen då Emma kom till den fina delen av New Jersey och hälsade på.
Mackie, bästa fotografen av detta kort


Glass experten Emma in South Orange


Nöjd tjej efter sin glass.


Mys på kvällen


Snygg Emma


Väldigt bra bild men vi hade en mysig kväll med "facklor"


Och viiiin.

Kan oxå berätta vad vi gjort idag, trotts min dåliga dag. Först kom Mackie och Collin hem från deras momma i morse eftersom dom spenderade natten där. Och Chris kom oxå hem från Las Vegas och jobbade hemma under dagen. Mackie hade sin första dag på sitt Camp så jag och Emma skjutsade henne dit och sen skjutsade jag Emma till tågstationen där hon tog tåget hem, såg nog en lite tår i ögat från henne när hon var tvungen att lämna New Jersey. Collin var hos grannarna och lekte och när Mackie slutade Camp 12 åkte vi till poolen, inge vidare väder och det började regna men det gick ju bra att bada i regnet oxå, rätt mysigt faktsikt. Var där ett tag och sen hem där Collin gick över till grannarna igen och kvällen rullade på rätt lugnt. Dagen har gått lite upp och ner helt enkelt och nu är det kväll och jag tänker sova. Hoppas på en god nattssömn i natt eftersom mina tidigare inte varit så god då det varit alldeles för vartm för att sova bra. Så därför blir det en tidigkväll i kväll och där med säger jag godnatt och så ursäktar jag med för detta dåliga inlägg är inte nöjd med de men det får vara.
GODNATT.


25 Juli 2011

Vilken dålig dag, na na naa nanana naaaa...
Det har helt enkelt inte varit nån bra dag för mej idag. Massa små grejer, men allt kommer samtidigt och det blir jobbigt. Plus att det regnar idag, fast det är rätt bra för det har varit så varmt och torrt länge nu. Aja ville bara meddela de och jag slänger upp ett till inlägg senare med lite bilder när barnen sover.
Later.

24 Juli 2011

Jag och Emma bestämde oss för att åk till New York i dag så vi har varit där hela dagen och gått en massa, så nu har vi kommit hem för en timme sedan och nu blir det sängen så ett bättre och mer detaljerad uppdatering kommer imorgon.
Godnatt.

23 Juli 2011

Uppdatering.
Har varit i USA i precis 2 månader idag, det firas med vin ute i den heta sommarkvällen med fina Emma.
.
Dagen i dag har varit riktigt bra, blev först kalas för Mackie där hon fick göra egna cupcakes och pizza medans vi vuxna satt i ett rum intill med glasväg och pratade, väldigt Amerikanska på nått sätt men trevligt.
Där efter hämtade jag och Mackie Emma på tågstationen, som Mackie hade väntat på att Emma skulle komma, och jag oxå. Emma kommer att sova över här inatt. Under tiden har Collin varit next door med en kompis hela dagen.
Vi gjorde lite mat här hemma och tog en glass i South Orange som efterrätt. Collin var iväg och fiskade med grannen och vi hade lite tjejkväll hemma. När barnen lagt sig flyttade jag och Emma ut på verandan med vin och lite snacks, väldigt mysigt men oxå väldigt varmt det är fortfarande 30*C och kl är snart 12 på natten. Man svettas liksom fortfarande mitt i natten, det är lite konstigt.
Blir nog sängen snart, barnen blir hämtade av sin momma i morgon och kommer spendera natten där så jag och Emma ska väl ut på nå äventyr i morgon, får se vad vi hittar på.
Mys. Mer bilder kommer att komma upp nu, för nu har jag äntligen fått bilderna från Emma!!


23 Juli 2011

Det här är stället vi ska till, tror barnen kommer få göra egna cupcakes och så här.
.
Idag ska jag och Mackie på ett 5 års födelsedagskalas på ett cupcake bageri. Blir nog rätt roligt och se hur dom firar ett födelsedagskalas här på ett bageri oxå. Men jag kommer nog inte känna någon där för det är en flicka från Mackies klass som fyller år. Medans vi är på kalas ska Collin till grannen och leka. Kalaset slutar 13 och till eftermiddagen kommer Emma och håller mej sällskap här, trevligt. Då blir det nog lite vin till kvällen och massa skitsnack. Bra kväll.
Det är fortfarande väldigt varmt idag oxå..

22 Juli 2011

Uppdatering.
Fredagsmys
Mycket lek med Linnea och Kai idag. Efter dom gick hem så spelade jag, Collin och Mackie lite fotboll ute vid kl 18:30 i 38*C värme. Gick ju så där, blev en kort match.  Nu har jag Mackie och Collin framför en film. Vi har ätit lite popcorn och jag tog mej ett glas vin. Mys.



22 Juli 2011

Idag ar det nastan for varmt for att vara ute sa vi blir nog inne mesta dels av dagen.
Just nu sitter jag hos Camilla med hennes dator som inte har ett svenskt tangentbord.
Barnen ar sa glada av att traffa Camilla och hennes barn. Det ar roligt for dom. Aven fast Linnea och Kai aker ivag pa semester i tva veckor med deras pappa i morgon sa for dom traffas idag iaf.
.
Pratar med Camilla om hur det var i Sverige och sa kolla jag lite kort som hon tagit med fran Sverige, det gor att jag saknar Sverige lite extra och alla mina kompisar och familjen hemma. Saknar mycket med bara Sverige, typ trakiga saker egentligen, som affaren ICA bara. Haha ja ja
.
Sunny Dangerous heat index. Outdoor exposure should be limited.
99°F
Feels Like: 112°
Sa dar star det idag pa vadersidan i USA idag..Galet.

21 Juli 2011

Vilken dag!!..
Galet vad varmt det har varit idag, och det värsta är att det ska bli värre imorgon, klockan är straxt efter 21 här och det är 33*C ute... Det har väl legat på ca 37*C under dagen, men som tur var har det inte varit stekande sol hela tiden utan lite molnigt och blåsigt men fortfarande väldigt varmt och väldigt fuktigt.
.
Åkte iaf till poolen vid lunch tid och hade badade en massa, så himla skönt att simma runt i poolen sån här varm dag. Barnen hade oxå deras sista simlektion idag, så nu kan dom nästan simma iaf.. Men alltså jag undrar om Amerikanare vill vara lite värre lite tuffare för här lär dom inte barnen vanligt bröstsim som man väl ändå lärde sig först när man var liten eller? Nä här lär dom sig crola det första och det tycker jag är lite för komplicerat, det kan ju knappt jag nu.. Sen simlektionerna vet jag inte om dom
var så himla bra, dom lärde sig lite av varje och det var alldeles för kort tid för dom att lära sig nått av grejerna någorlunda bra. Att "min" barn inte var så koncentrerade på vad just läraren sa och försökte lära dom var kanske en annan sak eller?
.
Efter poolen åkte vi och tankade och handlade, (himla skönt att man inte behöver tanka själv utan man får bilen tankad på stationen och jag sitter i bilen och väntar, smidigt). Bestämde med en granne att vi skulle äta mat tillsammans här hemma hos oss, så jag hade redan tänkt att laga fisk så det fick bli det till en mindre arme av barn, kanske inte riktigt 5 st barn blev de. Gjorde iaf panerad fisk och egen potatismos, det blev gott och mer lyckat den här gången än förra men jag får nog inse att det inte är någon favorit hos barnen ändå.
Barnen lekte en massa under kvällen här och jag och mamman till grannbarnen drack lite vin och pratade en massa, väldigt trevligt. Gillar verkligen mina grannar här på vår gata, väldigt trevliga, snälla och sköna. Kunde jag få det bättre? Älskar att jag är här.
.
Barnen var super trötta efter en dag vid poolen och en lång playdate med grannarna så det gick ganska smidigt att lägga dom helt själv ändå, även fast Mackie grinade efter sin pappa men det är rätt förståeligt och sen var hon super trött men jag var lugn och låg med henne i sängen tills hon lugnade ner sig efter några minuter och sen tvär somna hon. Collin var det inga problem med som vanligt, toppen kille.
.
Som sagt så ska det vara ännu varmare i morgon, närmare 40 grader men det ska tydligen kännas som 45 grader ute, galet varmt. återkommer om jag överlever.
6 am

26°C

Feels Like
30°C
9 am

30°C

Feels Like
36°C
12 pm

35°C

Feels Like
42°C
3 pm

37°C

Feels Like
44°C
6 pm

37°C

Feels Like
41°C
9 pm

31°C

Feels Like
33°C
Hot hot hot..
.
Men iaf så i morgon ska vi träffa Camilla, Linnea och Kai. Barnen kommer vara så glada att se varandra igen efter en månad. Jag kommer iaf vara glad av att ha Camilla här i närheten igen som jag kan prata svenska med haha. Så i morgon hänger vi med dom.
.




Dagen gick fort, vilket tyder på att det varit en bra dag.
Långt inlägg blev det oxå om typ ingenting men hoppas ni läser allt iaf annars känns det lite halv onödigt med allt mitt skrivande och jag blir ledsen i ögat, aja, Godnatt.




21 Juli 2011

Jag och ungarna skjusade Chris till flygplatsen i morse. Chris åker till Las Vegas under helgen och kommer hem på måndag. Jag kommer ha Mackie och Collin själv tills söndag morgon då dom åker till sin momma.
Körde hem från flygplatsen, 5 filig motorväg, gick fin fint. Men det var ju en upplevelse de oxå. Men det är bra att det finns GPS så man hittar hem igen.
Men det känns som det kan bli lite halv tufft under den här helgen när jag har barnen själv, liksom Mackie grinar redan efter sin pappa, great.. Ge mej styrka.
Fast i kväll kommer Camilla, Linnea och Kai hem från Sverige så vi ska träffa dom i morgon och lördag har Mackie ett födelsedags kalas att gå på och på eftermiddagen kommer Emma hit och håller mej sällskap så det kanske går bra ändå.
Idag är det oxå barnens sista simlektion, så vi åker till poolen efter lunch. Det är väldigt fuktigt och varmt ute idag så det kan nog bli skönt att svalka sig i poolen.
Får se vad som händer mer under dagen.

20 Juli 2011

Uppdatering
Åh vad skulle jag göra utan mina barnfria onsdagar. Dom gör så jag överlever sommarlovet med barnen. Bättre dag.
.
Började dagen med att skypa lite med Rebecka och Emma. Där efter åkte jag ner och köpte lite färs frukt som vattenmelon och ananas, godare. Tog med mej frukten och åkte till poolen i det underbara vädret, det har väl legat på strax över 30 grader idag. När jag kom till poolen simmade jag först i 40 minuter, det blir väl ungefär 50-55 då jag har simmat 40 längder på 30 minuter. Klar med de kunde jag slappa hela dagen i solen. Läste lite och solade så nu börjar jag nog få en fin brun färg.
.
Ja lite färg har jag nog fått med tanke på att jag inte hade en såndär rand innan jag for, då var hela jag så vit.
.
Tror jag ska ut och gå nu en sväng nu efter maten, måste gå och köpa balsam på CVS oxå, viktigt. CVS är lite som Rusta och ÖB hemma, allt möjligt finns där. Köpte mitt balsam där, Tresemme, ganska mycket billigare här än hemma, köpte den för 5 dollar, det är väl ungefär 33kr. Trodde flaskan här var lite mindre än dom hemma för dom här var smalare men tydligen var det till och med mer i dom som finns här bara de att dom är smalare men högre och hemma kostar dom 90 kr och då får man mindre, jösses. Sen köpte jag en borste oxå för jag tror jag glömde min på gymet förut. Borsten var dyrare än mitt balsam, den kosta 10 dollar men den var lila iaf och ska tydligen vara bra mot elastiskt hår. Hoppas den är lika bra som min gamla borste, den gillade jag och jag hade den länge, förstår inte hur jag kunde glömma den. Klantigt.
Jag var iaf ute och gick men herre gud vad det är fuktigt här, jösses..

20 Juli 2011

Onsdag, en vecka kvar och jag är barnfri.
.
Ungarna åkte nyss iväg med sin momma till stranden så nu är jag själv, skönt.
Vet inte riktigt hur jag ska utnyttja den här dagen bäst men det blir nog poolen en sväng kanske, kanske en sväng på köpcentret, och lite skyp.
.
Iaf så var det ju Au pair träff igår (en gång i månaden träffas vi au pairer som kommer från samma område här och gör nått tillsammans) vi spelade minigolf, väldigt trevligt att träffa lite folk som är i samma sits som en själv. Träffade två svenska tjejer, en ny och en annan som jag träffat förut. Och sen hade vi lite andra au pairer oxå.
Det var en trevlig kväll, men den fick mej oxå att inse att jag har nog hamnat hos en väldigt bra familj, ena svenska tjejen vill göra sin andra rematch, alltså byta familj för andra gången för att hon inte trivs med familjen. Jag har nog haft lite tur och det är jag väldigt glad för för jag kan bara tänka mej hur jobbigt det är om man inte trivs med sin hostfamilj.
Men iaf så var det en trevlig kväll och jag hade med mej kameran så här kommer lite bilder från kvällen.
.
Safari minigolf.


Golfbanan


"Puttarn" :)


En kamel.


Ett lejon.

="https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2724837/images/2011/dscn0436_158086295_thumb.jpg" alt="" />
En glad tjej.


En galen tjej.


En apa.


En flodhäst.


En elefant.


Två gorillor, haha närå, En gorilla.


Och två krokodiler.


Mitt slag på den här banan som..


Nästan gav en "hole in one"


Det blev mörkt undertiden vi spelade.


Mysig bana.


Gissa vilken som fick 55??


Wiho jag vann!:)
.
Sen fick jag även reda på att jag är lite illa ute eftersom jag inte skaffat min social security number som man tydligen ska skaffa innan man varit här i två månader vilket jag har varit nu till helgen. Det tar två veckor att få numret och det måsta man ha innan man kan ta körkortet här och har man inte körkortet innan man varit här i två månader så kan man få böter om man bli stoppad av en polis, en böter på 500 dollar eller dom kunde oxå ta bilen... Vad bra att nån har sagt de till mej tidigare, min LCC kanske inte är så bra trots allt.
Men en bra sak som jag oxå fick veta igår var att jag behöver bara göra teori porvet för körkortet eftersom jag kommer från Sverige och har mitt internationella körkort så behöver jag inte göra en uppkörning här. Skönt. Så det var tydligen inte så onödigt trotts allt med ett internationellt körkort ändå som jag trodde.

19 Juli 2011

Har nämligen namnsdag idag och jag fick vakna upp till fina sms på min telefon från alla bästa hemifrån, Saknar alla hemma en massa!<3
.
Idag ska vi börja med att hämta Collins glasögon, som han har längtat. Sen är det ju tisdag idag och det är näst sista simlektionen för dom idag. Så vi åker nog till poolen och hänger där under dagen. Annars så vet jag inte riktigt vad som händer idag. Till kvällen har jag Au pair träff, vi ska spela mini golf. Det är nog min dag i stora hela.
.

18 Juli 2011

Idag har vi mest flängt runt och dagen har gått fort, det är bra när den gör de. Först blev det en tripp till poolen men vi blev inte långvarig, dels så hade jag glömt min bikini och barnen tyckte det var lite halv kalt i vattnet. Men alltså hur lyckas jag glömma min bikini, kom på det när vi kom till poolen.. Hade packat allt annat för barnen men glömde själv min bikini. Good job..
Så efter poolen åkte vi hem och hämtade cyklarna och körde till reservatet och cyklade en runda där. Det är så himla kul att se Collin cykla helt själv och han gillar det verkligen. För bara några dagar sen skrek han och grinade för att vi skulle ut och cykla men nu älskar han det när han kan cykla utan stödhjul. Där har vi ett "good job".
Efter cykel turen åkte vi och handlade lite mat. Tillbaka hem och slänga in maten i kylen och vidare till en playdate. Var där i ca 2 timmar och sen tillbaka för att laga lite mat, gjorde köttfärssås och pasta. Collin åt som om han aldrig ätit mat förut. Men den blev faktiskt väldigt god plus att han var verkligen hungrig.
Efter maten hade jag och Mackie lite tjejtid nere i mitt rum, vi låg i sängen och kollade på Barbie, mycket bra film, höll inte alls på att somna.. Men det var mysigt.
.
Old barbie, Grå hårig kan man ju lätt bli i förtid med dessa barn oxå.. typ hehe.

18 Juli 2011

Fick lite sovmorgon idag till 7:30, skönt! Hade ju varit toppen om barnen kan göra det här till en vana.
Iaf idag så har vi inte så mycket inplanerat. Om barnen vill så kan vi åka till poolen från morgonen. Annars så behöver jag handla lite mat och göra lite små fix. Barnen kanske har en playdate i eftermiddag oxå.
Aja får se hur dagen slutar..

17 Juli 2011

Uppdatering
Dagen blev inte riktigt som planerat. Inget NYC, inget guld till USA...
.
Så idag har jag mest bara varit hemma själv. Har gjort nått som man inte gör här i USA, jag har gått på två promenader idag ner till South Orange, här går man inte ut och går här tar man bilen överallt därför tittar folk konstigt på en när man är ute och går bara för att. Lata Amerikanare. Så jag tog iaf min andra promenad nyss för jag blev less på att vara inne efter fotbolls matchen och min middag så jag gick ner och köpte mej en glass på Cold Stone, så jäkla god glass där, och sen gick jag tillbaka typ. Men det var väldigt skönt väder att gå i nu på eftermiddagen/kvällen.
.
Möms! Vågade faktiskt mej på en ny smak den här gången, jordgubbar, banan, vit choklad och massa gott.
.
Glassbilen. Köpte inte min glass där.
.
Hahaha sa ju att jag skulle spela in glassbilens melodi som dom spelar här förut, så här har ni den och nu är det ju bara meningen att ni ska lyssna på den och inte så mycket mer. Det var faktiskt lite svårt när jag filmade för jag var tvungen att skynda mej och jag hade glassen i handen samtidigt som jag skulle få upp kameran från fodralet och börja filma innan glassbilen åkte förbi. Haha.
.
Just nu sitter jag ute för det är jätte skönt väder och jag älskar att sista ute på kvällarna. Fast jag har täckt mej själv med anti myggsprej för att klara av att vara här ute utan att bli ihjäl biten. Trodde det inte fanns mygg här och jag gillar dom inte. Jag har ju sagt att allt är stor här i USA och det är till och med myggbeten, usch hur mina ben kan se ut ibland..
Synd bara att det blir mörkt här på kvällarn, strax efter 20, saknar dom ljusa kvällarna hemma.

17 Juli 2011

10 dagar kvar.
.
Har fördrivit några timmar nu på morgonen med en promenad. Kameran följde med. Gick runt lite i området och ner till "centrumet". Tänkte på de när jag gick att husen här är så olika varandra, inget hus är den andra likt. Hemma är det ju nästan alla hus av samma model och ibland färg oxå, röd. Men här är alla verkligen olika, och oftast stora.
.
En bild tagen från South Orange där tågstationen.


South Orange


South Orange - Centrum


Oranges polisbilar


S O


Vid tågstationen


Brandstationen i South Orange
.
Sen tog jag kort på lite olika hus på väg hem.
.

Det här är ändå ett ganska typiskt Amerikanskt hus.


.
.
.
.
.
Sen finns det några små platta hus oxå.


.
Sen har jag ju inte visat mitt hus där jag bor riktigt. Inte ett av dom stora husen eller det finaste utsidan men det är väldigt fint och mysigt inne och vi har faktiskt 4 våningar som används.
Mitt "hem"


Baksidan av huset.
.
Hmm tyckte det var en bra ide att lägga upp bilder på hus från mitt område här men jag vet inte om jag är lika övertygad nu... Lite konstigt inlägg men ändå ett inlägg så det får duga.
När jag ändå håller på kan jag visa hur "bra" våra trottoarer är.. Inga bra trottoarer att gå och skriva sms eller liknade efter eller cykla på.
Kanske inte den bästa bilden men plattorna kan ligga på stora höjd skillnader och det är lätt att snubbla på kanterna när man går. Ganska värdelösa.
.

Och så har vi gatlyktorna som jag pratade om tidigare, mer som prydnad än funktion. Och en lite "fire post" tyvärr är dom inte röd just här där jag bor.
.
Ja men det här blev ju ett mycket givande blogg inlägg. Aja.. Senare idag åker nog jag och Emma in till NYC och äter middag om allt går som planerat och Emma får sluta jobba lite tidigare. Blir väl att kolla lite fotboll idag oxå, finalen mellan USA och Japan. Kan ju ändå glädjas och heja på USA i finalen jag är ju trots allt här och USA har en svensk tränare så HEJA USA!!
Over and out.

16 Juli 2011

Uppdatering.
En väldigt lugn och skön dag, har hängt i parken mest hela dagen.
.
.
.
Fruksallad i parken
Jag


Angelica


En dag i parken.
.
Såg även att Sverige tog brons ändå, trodde inte riktigt de när vi fick ett rött kort.. Bra jobbat.
Blir nog en lugn kväll ikväll, tror inte det blir NYC i kväll blir nog i morgon. Eller så blir det en sväng ner till South Orange med Angelica. Återstår att se.

16 Juli 2011

Har inget speciellt inplanerat idag.. Från morgonen skypade jag lite med syrran och mor och far. Fördrev lite tid med att träna, tog en kortare löprunda och lite träning inne. Har duschat och så nu, så nu väntar jag lite på tiden ska hinna ikapp mej.. Ska träffa Angelica vid 13, vi ska handla lite picknick mat och sätta oss i en park. Blir skönt, riktigt skönt väder är det idag. Annars så är det nog rätt lugnt, får se om det händer nått till kvällen.
.
Det är ju fotboll nu oxå, Sverige spelar om 3e platsen. Ser ut att gå rätt bra för dom än så länge.


15 Juli 2011

Uppdatering.
Harry P.
Har precis kommit hem från bion. Filmen var inte den bästa av dom alla men den var ju helt klart se värd.
3D var ju helt okej oxå, trodde det skulle vara dåligt då folk har sagt de men jag tyckte det var rätt coolt ändå. Men folk är ju lite galna, det applåderades när nått bra hände och det gräts när det var sorgligt, och det fanns även en del som var utklädda till olika karaktärer från filmen, haha. Måste oxå säga att slutet var väldigt originellt och töntigt men ändå rätt nödvändigt, mer än så säger jag inte om slutet.
.
Harry P 3D


Popcorn och dom snygga Harry P 3D glasögonen


Jag och Angelica är redo för filmen.


Snyggbrillorna i äkta Harry Potter anda som jag snodde med mej hem som souvenir.
.
När bion var slut och vi kom till bilen så är det nån som är en riktigt sopa på att parkera som parkerat bredvid mej så jag inte tar mej in på min sida. Har klagat på det förut att Amerikaner inte kan parkera sina bilar här och det fick jag bevisat ännu en gång. Nä men jag fick ta bakluckan in, trodde jag kunde ta barnens dörr in efter som den glider upp längs bilens sida men det var för smalt för att ta sig i mellan bilarna ändå, så det blev bakluckan..Idioter.

Det kanske inte syns så väl men det är riktigt tajt och sidodörren är öppen nu oxå.
.
Och en annan sak, gatlyktor vet dom nog inte var det är här, eller jo dom har lyktor men det är mest till för prydnad eller nått för det hjälper inte mycket med att lysa upp gatorna, det är väldigt mörkt att köra här på kvällen. Sen gör det ju inte saken bättre av att man vet att det är "lagligt" att köra efter några öl här, så det tycker jag är lite obehagligt speciellt på kvällen när man kör. Hemma har man ju växt upp med att det är big no no att köra efter man druckit men här är det okej.
.
En sista sak oxå innan det blir sängen så småningom. Collin var ju till en ögonläkare idag och han kommer att använda glasögon framöver, och han måste även ha solglasögon för hans ögon var tydligen känsliga mot ljuset för hans ögon var "ljusa".. Aja han är iaf rätt nöjd med att få glasögon så det är ju bra.

15 Juli 2011

Halva Juli har nu gått.. Herre gud var det inte nyss första Juli och 4e Juli?
.
Idag fick jag sovmorgon oxå! Skönt. Jag vaknar och hörde inga barn, kollade på klockan och så att den var 7:20, hade inte ens hört Chris på morgonen som jag brukar så jag var lite rädd att barnen var vaken ändå men när jag klev upp kom första ner, Collin. Och strax efter kom Mackie.
Idag har Collin en ögonläkar tid på morgonen och klockan 15 ska barnen ha en playdate med två vänner.
Och jag ska sluta lite tidigare, kanske vid 18 tiden. Ska gå på bio ikväll, HARRY POTTER 3D som börjar 19:30. Ska gå med en tjej som kommer från Colombia. Jag längtar att se den filmen och 3D, blir ju första gången för mej nu. Hoppas den håller mina förväntningar.
The last part..

14 Juli 2011

Uppdatering.
Dagen har varit helt okej. Var till poolen en sväng för simlektion. Efteråt tog vi med cyklarna och åkte tillbaka till reservatet som vi var till häromdagen och tränade lite mer med Collin. Så nu kan han det där. Riktigt bra gjort, riktigt roligt att se oxå. Haha jag var nog mer exalterad än han.
.
Sen har vi ju dagens matlagning oxå, Kanske ska börja med de i bloggen "Dagens matlagning". Kunde ju ha gått bättre... Gjorde pannkaka till lunch till ungarna, var ju inte det lättaste utan en pannkaksspade (säljer dom sånna på Ikea kanske?? Måste ha en sån tills nästa gång) (hade ju oxå varit bra om man hade ett gjutjärns panna, nån som skickar över en??) Fast dom inte blev speciellt runda eller hela så åt iaf ungarna en väldig massa. Sen har vi ju middagen. Gjorde en kycklinggryta till middag eller det var tänkt att det skulle bli en gryta, blev mer en sopa... Var lite osäker på om den "cream freshen" som jag köpt var kokbar. Tydligen inte. Den blev inte bra när jag kokade ihop allt... Det hela såg inte så gott ut men det smakade helt okej, eller ungarna höll väl inte riktigt med. Den här gången var det Collin som inte riktigt gillade de trots att han sa att det var "helt okej", han försöker alltid vara snäll med mej och min matlagning, så söt. Så i det blir inte riktigt som när jag lagar mat hemma i Sverige idag alls, men det blev ju iaf godare än vad det såg ut med både pannkakorna och grytan. Bättre lycka nästa gång, man lär väl sig av sina misstag.
Var ute och sprang nu på kvällen, 5 km i fullmånsken.
.

Trader Joe´s är stället vi handlar det mesta av maten.

14 Juli 2011

Fick en rätt bra sovmorgon idag oxå, tror Chris tog en oxå för han lämnade inte huset först strax efter 7.
Idag tror jag det blir lite playdate på morgonen och senare idag har vi ju simlektion, så vi lär vara vid poolen en sväng idag för att fördriva dagen. Annars så vet jag inte vad som händer, tror jag ska göra en kyckling gryta till middag idag iaf.
.
Simmärken får dom inte här..

13 juli 2011

Uppdatering.
Precis kommit hem från en löparrunda på 5 km, det ända nyttiga jag har gjort idag.. Var ganska less på slutet av dagen av att vara här hemma och inne hela dagen bara för att dom byte lås på ytterdörren, hur kan de ta hela dagen? Har ju iaf "hunnit med" en hel del skypande med fina, saknade människor från Sverige. Det var toppen.

13 Juli 2011

Uppdatering.
Jahaa istället för att vara utlåst från huset som jag brukar vara så är jag nu nästan inlåst.. En gubbe kom i morse för att byta lås på ytterdörren, (hade jag ingen aning om) men så sa han att han skulle dra och dörren hade varken handtag eller lås och jag fick inte stänga dörren för det var nått lim som skulle troka, och att det var bäst om jag var hemma hela dagen och att han skulle komma tillbaka i eftermiddag nån gång. Kul. Jag som tänkte iaf ta mej ut ur huset idag på min lediga dag. Skulle ju iaf iväg och handla mat. Crap.
Kul ledig dag, det är iaf inte jätte fint väder så det är ju helt okej att vara inne. Men ändå.
.
Får väl kolla på fotbollen idag då. Frankrike-USA nu sen Sverige-Japan. Blir det Sverige-USA i finalen?? OM det blir så, så har vi ju vunnit mot USA tidigare och kan göra det igen.

13 Juli 2011

Glömde berätta om en grej som hände mej igår vid poolen.
För några dagar sen var jag och barnen vid poolen och träffade några grannar där, medans barnen lekte pratade jag med mamman, hon berättade att en gubbe som simmade bredvid i poolen hade en liten "cruch" för henne. Tyckte jag var lite roligt, han är minst 65 år. Men så igår så var jag där med barnen och lekte i poolen och då kom han fram och började prata med mej, frågade mej vart jag kom ifrån, om jag var aupair, mitt namn och att han var där varje dag. Tänkte att jag skulle berätta de för mamman som jag tidigare pratade med om han, men jag hann inte förrens hon sa till mej att han hade kommit fram till henne tidigare för att fråga om mej, om jag jobbade för henne och om hon kunde "fixa till det" med mej och han. Gaaaah. Han är ju min farfar typ. Vad vill han. Nu hade jag ju tänkt åka till poolen idag på min lediga dag men nu vet jag inte om jag vågar de eftersom han var ju där minsann "varje dag". typiskt. Lägg av liksom. Jag vill kunna vara vid poolen.
.
Aja barnen ska iaf åka med deras momma till stranden idag och jag har en skypdate med min fina Marielle. Sen får jag se vad jag hittar på idag. Har oxå bokat biljetter till Harry Potter filmen på fredag, premiären här i USA. 3D blev det oxå, min första gång med 3D. Jag är lite efter. Ska iaf gå med en annan Au pair som är från Columbia. TrevligtTrevligt.
.

12 Juli 2011

Uppdatering.
Idag blev det poolen efter Collins "lektion", runt 12 och simlektion kl 14. Åkte hem efter simlektionen och Mackie hade en playdate med en kompis här. När Chris kom hem åt vi lite mat och drog ut på en cykeltur, eller barnen cyklade och vi sprang bredvid typ. Collin skulle lära sig att cykla utan stödhjul, även fast han tvär vägra och tycker inte det är roligt, så fick vi med han oxå och hade gjorde ett jätte bra jobb. Han cyklade nästan helt själv så nästa gång kan han nog det där och nu börjar han tycka det är lite roligt faktiskt. Iaf så tog vi bilen med cyklarna i skuffen och åkte till ett "reservat" alldeles intill här. Ett jätte fint ställe upp på en höjd med jätte fin utsikt och lugnt.
Jag och Mackie drog först, så killarna kunde träna ifred. Sprang bredvid Mackie hela tiden så där fick ju jag min träning samtidigt, väldigt varmt med grader kring 30.
När vi kommer tillbaka till huset så är det lite barn ute och leker, så rätt som det var så var alla barnen inne i vårat hus och alla vuxna utanför och utlåsta. Alla barn är på vinden och hör inget. Mitt andra inbrytnings försök för det här huset nu. Hitta ett fönster som inte var låst så vi kunde ta oss in igenom det. Haha tror jag alltid ska lämna ett fönster olåst så jag kan ta mej in ifall jag blir utlåst, verkar ju hända lite titt som tätt här ändå.
.
Tog iaf lite bilder från cykelturen idag.
Mackie tog täten.


Just ja det sprang ju även runt kalkoner där i skogen...


Dom var ju stora oxå. Jag var rädd för dom.. Läskigt.


Utsikt ända till New York.


Fiiint.
Finfiiiint.
.
Det var väl min dag, helt okej med väldigt varmt väder. I morgon kommer min efterlängtade lediga dag:)
Godnatt!

12 Juli 2011

Fick sovmorgon av barnen idag, kl är halv 8 och barnen har fortfarande inte kommit ner. Ganska förvånad och nöjd.
.
Iaf idag så är det en riktigt varmdag. Blir poolen lite senare mitt på dagen, simlektion kl 14:10. Innan ska Collin ha en lektion här med hans lärare och efter ska Mackie ha en playdate med en kompis här. Det är vad vi har planerat idag. Hoppas iaf att dagen flyter på bra idag. Just ja ska oxå ringa och boka om läkartiden.
Nu lite frukost och se om barnen kommer ner snart.
Later.

11 Juli 2011

Uppdatering.
Först och främst, så slog jag mitt gamla besöksrekord bra nog under 10/7 (svensktid), hihi roligt. Kul att lite fler hittar hit och läser:)
.
Annars så var dagen rätt bra, väldigt fint väder och barnen bestämde att vi skulle till poolen så i morse, kl 10 var vi där när dom öppnade och åkte hem strax efter 14. Väldigt varmt så man var rätt matt efter all sol, men jag behöver få fin färg nu. Så mesta dels av dagen gick där. Barnen lekte bra med vänner där. Och efter poolen lekte dom lite med några grannvänner innan vi skulle till doktorn för en koll. Men det kunde ju ha gått bättre. La in adressen i GPSen men som många gånger förr så visade GPSen mej fel så jag missade helt enkelt tiden hos doktorn för barnen. Krap. Ganska frustrerad var jag. Men nu vet jag vart det ligger så ska boka en ny tid i morgon.
Det var första gången "jag" tankade bilen här oxå, eller jag fick bilen tankad på bensinstationen, jag behövde inte göra så mycket, lite lyxigt faktiskt.
.
Och tydligen ska det bli en lika varm om inte varmare dag i morgon, 37*C står det. Blir en bra dag vid poolen igen.

11 Juli 2011

Måndag morgon igen...
Idag har vi inbokat en läkarkoll på barnen kl 16:30, bara en vanlig hälsoundersökning. Annars så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, kanske poolen, kanske nån playdate, kanske cykelträning. Får se vad vi hittar på. Vädret är bra iaf.

10 Juli 2011

Uppdatering
Vilken härlig dag na na naa..
.
Har verkligen haft en riktigt skön dag på stranden idag. Bara vara på stranden och känna den under fötterna gör mycket, men har även badat i havet idag. Hur kul som helst, härliga vågor, helt okej temperatur i vattnet och kanon väder. Det var alldeles för länge sen jag upplevde de senast.
Mötte iaf Emma och 3 andra svenska tjejer på Penn Station där vi tog tåget ut till Long Island. Rätt smidigt ändå, tog en timme med det tåget så var vi där. Men en sak som är annorlunda här från hemma är att man måste betala för att vara på stranden. Den här stranden är lite finare, lite bättre så därför kostade den 12 dollar, lite dyrare än vanligt alltså.
Här kommer iaf dagen i bilder.
Två svenska Emmor, Min Emma till vänster är för snygg för att synas i min stora blogg.


Louise och Emelie.


På väg till stranden.


Stranden var jätte lång åt båda hållen.


Mycket folk längs hela stranden.


Nöjd jag över att kommit fram till stranden.


Stora vågor.


Flera flygplan gjorde nån cool reklamgrej i luften.


Proffs fotografen Emma kan sin grej.


Eller ja riktigt så proffsig var hon inte, hade några försök innan vi fick till timeingen.


Lyste ikapp med solen idag.


<3
En härlig dag på stranden helt enkelt.


Tog en promenad hem från "centrum" och tågstationen.


Lite så här ser det ut då, solen gick precis ner bakom kullen och träden.
.
Love the life!

10 Juli 2011

Nyss vaknat och ska göra mej i ordning för att ta tåget till NYC och därifrån till Long Island och inta stranden för dagen. Ska möta upp lite svenska tjejer så det blir skönt att bara komma ifrån och bara vara.
Gör väl en uppdatering igen när jag kommer tillbaka från stranden och förhoppningsvis har jag tagit lite bilder som jag kan lägga upp oxå.
Later

9 Juli 2011

Uppdatering.
Dagen började ju bra iaf...
Började med att skypa med Mor och Far, så skönt att få se dom, det gör en tryggare och det känns som man är lite närmare hemma.
Drog sedan till poolen och där var det folk vill jag lova, inte en solstol ledig. Lånade lite stol av Chris och barnen även fast dom blivit av med en stol.. Simmade iaf sammanlagt 50 längder, först 40 och senare 10. Efter poolen åkte jag in till köpcentret en sväng innan jag åkte hem.
.
Väl hemma (eller hemma och hemma känns lite fel att kalla det hemma men det är ju de för ett år) så prata jag med Emma eftersom planen var att åka in och äta middag i NYC men Em mådde inge bra så vi ställde in det, får bli en annan dag. Tänkte istället gå på bio men det blev inte riktigt så heller och jaa efter att jag kom hem från poolen så har väl kvällen bara gått utför, bra nog. Det har verkligen inte gått som jag hade tänkt och velat i eftermiddag/kväll..
Så det lär nog bli sängen rätt tidigt ikväll för att få slut på den här dagen och hoppas på att morgondagen blir bättre.
.
Saknar mina vänner och familjen<3

9 Juli 2011

Idag ska det bli varmt och soligt så jag åker nog till poolen under dagen. Simma lite längder och sola.
Chris och barnen kommer att åka nu strax men jag åker lite senare.
Annars så blir det nog rätt lugnt idag, kommer nog åka in till NYC med Emma senare idag och äta middag. Trevlig dejt.
Aja hade nog inte så mycket mer att tillägga nu.
Later.

8 juli 2011

Uppdatering.
Dagen har varit helt okej, barnen har dock inte varit så aktiva idag och med massa socker på de så blir det lätt kaos.. Men det har varit tråkigt väder idag, regnat från och till och lite åska. Så vi har mest varit hemma, barnens momma och gammelmomma har varit här.
Gjorde iaf tacogratängen till middag, hade inte så höga förväntningar på att barnen skulle gilla de, men som sagt så har jag ju den fina pojken Collin som sa att han gillade min mat ännu en gång och så har vi hans lilla syster som är precis tvärt i mot brorsan, "I dont like it!" innan hon ens har smakat det. Börjar förstå hur mina föräldrar hade det, haha. Chris verkade gilla det iaf och faktiskt så smakade det som det gjorde hemma så jag var nöjd med maten. Gott Gott.
.
Chris skyller på mej att han har blivit förkyld så nu lär jag få höra det ett tag och även en del gnällande som kan komma från killar som är förkylda, haha. Han som varit så nöjd över att han köpt vitaminpiller som ska göra honom starkare, haha.
.
Får se vad jag gör i morgon om det blir gymmet och poolen, beror på om det blir bra väder. Chris och barnen ska kanske dit oxå.
Godnatt.

8 Juli 2011

Så var det fredag igen, full fart mot helgen!
.
I dag är det inte så jätte bra väder, lite grått. Tänkte iaf städa bilen nu på morgonen, ser verkligen ut som ett bomb nedslag där inne. Sen kommer barnens momma och gammelmomma så får se vad som händer då. Annars så har jag inga större planer för idag förutom att jag ska göra tacogratäng till middag, hoppas den blir lika bra som hemma.
Aa hade väl inte så mycket att tillägga nu förutom att Mackie gick runt och sjöng "proud to be an American" nu på morgonen, haha.
Later.

7 Juli 2011

Uppdatering.
Tog med barnen till poolen efter Collins "lektion". Simmade och lekte en timme innan simlektionen och en stund efter, men det drog in ett åskoväder så vi åkte från poolen ungefär vid halv 4, åkte och handlade lite mat. Skulle försöka mej på att göra egen ströbakad fisk till middag. Gick väl sådär.. Det smakade ju godare än vad det såg ut kan jag ju säga.. Men helt okej för att vara första gången och barnen gillade det lite grann iaf, så det får nog bli en gång till nångång. Gjorde även egen potatismos till och det är en favorit hos barnen.
Collin är iaf jätte söt och snäll och säger att han tycker om min mat:)
.
Annars har väl dagen varit helt okej, riktigt varmt har det varit, hade typ solskydds faktor 50 på mej idag (barnens) för att jag glömde min men ändå så brände jag mej typ. Solen var riktigt het idag.
Avslutade kvällen med en löprunda på 5 km på ganska precis 40 minuter, riktigt nöjd över de.

7 Juli 2011

Godmorgon
.
Idag har vi inplanerat, simlektion och Collin ska plugga lite med en lärare här hemma (han kommer göra de en gång i veckan under sommarlovet). Annars så vet jag inte vad som händer, ska iaf försöka mej på att laga ströbakad fisk.. Får se hur de går och om barnen gillar de, lite kluven på de.
.
Later.
20 dagar kvar.

6 Juli 2011

Uppdatering
Har precis kommit hem från poolen och köpcentret. Och hade ju totalt glömt bort att Sverige spelade mot USA idag i fotboll!! Kollar iaf lite av sista halvlek nu och det verkar ju gå riktigt bra för Sverige. USA is going dooown.

I alla fall så simmade jag lite längder innan jag la mej vid poolen och typ halv sov, riktigt skönt och trött var jag. Det var väldigt molningt i början så jag orkade inte ta på solskydd men det får jag igen för nu för nu har jag bränt mej fram och baksida, och ser ut som en räka i ansiktet, snyggt.
Tog en sväng inne på köpcentret som ligger in till poolen, handlade en tunn kofta och 2 linnen. Ville handla mer men hade inte tillräckligt med pengar med mej så det kanske blir på lördag istället. Slänger kanske upp bilder sen på kläderna.
.
(åååååh neeej nu gjorde USA mål! det är ju bara 20 minuter kvar kom igen!!...)

.
Sen så bygger det upp till åska här, det regnar nu och man hör mullrandet på avstånd.
Får se när barnen och Chris kommer hem, och det är slut på friden igen.
.
Heja Sverige!!!
Kom igen!!

6 Juli 2011

Äntligen barnfri!
Idag är det min ledig dag och barnen har precis åkt iväg med deras momma. Tyst och lugnt i huset. Tror jag blir här hemma i några timmar sen åker jag och lägger mej vi poolen och simmar några längder. Har väl några skypdajter innan.
Annars så tror jag det blir rätt lugnt idag.
-
En annan grej som jag tänkt på, Jag tror det är rätt bra att komma som Au pair under sommaren ändå. Först så tänkte jag komma före sommaren eller efter eftersom det händer iaf lite när det är sommar hemma och det kändes bara lättare att åka innan/efter sommaren, men jag är rätt nöjd att jag åkte nu under sommaren för det hjälper till lite när det är varmt och bra väder om man har hemlängtan och så. Det gör det hela lite lättare än om det hade varit grått och kallt. Vädret och humöret går ju lite hand i hand ibland. Man kan oxå göra mer grejer med barnen om det är fint väder och man kan vara ute mycket. Fast ibland är det för varmt här för att vara ute. Bara en lite tanke jag tänkte på.
-
Tar med mej vattenmelon och blåbär och lägger mej vid poolen.


5 Juli 2011

Uppdatering
Så klev upp strax efter 6 i morse, dödstrött.. Lämnade Mellins hus strax efter 7. Resan hem gick väl helt okej, men jag föredrar när barnen sover. Det var en hel del bråk mellan dom två bak och mycket gnäll. Förstår inte hur man kan åka på bilsemester med 3 stycken barn i en bil... Ska jag åka en längre sträcka någonstans med barn ska det vara på kvällen/natten så dom kan sova och vara snälla och tysta under tiden.
Kom iaf hem rätt smidigt, inte så mycket trafik, tog kanske 4,5 timme. Väl hemma så var det bara att byta om och slänga på sig bikini och åka till poolen, simlektion för barnen kl 14:10. Vi var vid poolen ca 2-3 timmar. Det har varit riktigt fint väder här idag, närmare 40 grader och inga moln. I morgon ska det bli samma sak.
-
Därefter var vi bara hemma, gjorde lite mat och vi fick även mat levererat till dörren idag, alltså vanlig mat så som grönsaker, mjölk, bröd, pasta, potatis sånna grejer. Det hade barnens momma fixat under helgen. Toppen.
Jag och Collin åkte oxå för att köpa "Crickets" till hans ödla.. Äckliga saker, typ syrsor. Iaf så fick vi åka genom halva stan för att skrapa ihop några, skulle köpa hundra men dom två ställen vi var på hade ungefär bara 20 var. Får fixa fler senare.
-
I morgon är jag iaf ledig. Väl behövligt, behöver vara lite själv och utan barnen efter hela den här helgen med dom. Barnen ska vara med sin momma och jag ska vara lite hemma men jag tänkte oxå försöka åka till poolen.
Ja men då så har jag nog berättat det mesta jag skulle berätta tror jag. Så nu tänker jag sova för barnen lär väl inte ge mej någon sovmorgon i morgon som vanligt.
Slänger in två random bilder.
Mellins hus, större en vad det ser ut att vara från den här sidan.


Chris bil som jag körde igår. Skön bil.
.
Godnatt!

5 Juli 2011

Då så nu har jag äntligen lite tid över att slänga ihop ett inlägg om 4 july och hemresan.
Vilken helg och vilken dag, är helt slut. Det har varit hektiskt från fredag till tisdag. Iaf så kom jag hem rätt sent igår, det var närmare halv 12 på kvällen och vi skulle åka ca 7 från Washington och hem till New Jersey så när jag kom hem igår kväll så blev det sängen direkt.
4th Of July in Washington DC.
Tog metron in till "the mall" (Där washington monumentet står) ungefär vid 13 tiden så jag var ungefär inne till 14 tiden. Möte upp Johanna (Johanna åkte samtidigt som mej från Sverige till USA) där. Där mötte vi oxå upp några andra svenska au pair tjejer, så vi satte oss på en filt på gräset för att hålla en plats till kvällen. Det var inte direkt soligt men det var fruktansvärt varmt ändå för det var så fuktigt i luften så det var rätt kämpigt att sitta där hela dagen.
Själva området vi var på var inhägnat och man var tvungen att gå igenom "check point" där dom kollade igenom väskor om man hade sånna.
Så under dagen gick vi ut från området för att äta nått och ta skydd från värmen. Vi hamnade i en byggnad där det fanns lite olika matställen och man var oxå tvungen att gå igenom en metalldetektor innan man fick komma in. USA - experterna på att krångla till det hela.
Där efter var det mest bara att vänta tills kvällen och fyrverkerierna skulle börja, vilket var vid 21 tiden så det var en hel del timmar att fördriva. Men det var trevligt och vi var ett ganska stort gäng där dom flesta vara svenskar. Närmare kvällen så spelades det musik från en scen oxå, Dom spelade nationalsången så klart, Proud to be an American, Firework och Dont stop believin m.m.
Under kvällens gång så kom det bara in fler och fler människor, helt sjukt vad mycket människor det var tillslut. En tjej trodde det var åtminstone en halv miljon människor på plats, helt sjukt mycket.
Fyrverkerierna var kvällens höjdpunkt och det var rätt maffigt. Det höll på i 20-30 minuter. Jäklar var det small och när man gick därifrån var man täckt i typ aska och det var alldeles rökigt. Men det var riktigt fint men det är en sak man inte behöver göra mer än en gång i sitt liv. Därför det var så sjukt mycket folk och alla ska hem samtidigt och alla ska åka tåg hem igen, vilket leder till ett smärre kaos med den mängden av folkmassa. Det gick ändå rätt bra för oss för vi tog en station som var stäng under dagen för säkerhetsskäll men öppnades upp igen efter fyrverkerierna, trotts den långa kön ner till metron så kom vi på typ det första tåget som blev proppfullt och när vi kom till nästa station var det minst lika mycket folk där som försökt ta sig på tåget, herre gud vilket kaos och hettan på de. Men jag var iaf glad att jag stod på tåget och var iaf på väg tillbaka. Det var jag och 3 svenska tjejer till som skulle av på samma station som mej så jag fick lite sällskap. När vi kom fram till stationen så tog jag bilen hem till Mellins hus (Chris syster).
Det var nog min 4 july i det stora hela, en riktigt bra dag ändå med trevligt nytt folk och bra stämning under hela kvällen. Slutet av fyrverkerierna var rätt stort, sköt upp en massa raketer väldigt fort så man kände trycket från dom i håret. Maffigt.
Så till lite bilder från 4 July.

Alexandra


Johanna


Fler svenska tjejer


Jag


Andra svenska tjejer i USA anda.


Här börjar det bli mycket folk men ändå inte så mycket som det var i slutet.


W Monumentet


Svårt att visa hur mycket folk det verkligen var där.


Det var folk ända till Lincoln monumentet.


Det var fest hos Obama oxå, synd att jag tappade bort min inbjudan.. Vakter sprang runt på taket oxå.


Tog en massa bilder på raketerna men orkar inte lägga upp fler än den här, det är min bästa bild oxå på fyrverkerierna, rätt nöjd ändå. Filmade en hel del oxå under fyrverkerierna.


Avslutar med en bild på mej och Johanna från 4th Of July in Washington DC.
-
Hoppas ni orkar läsa igenom allt, jag känner det ibland att det kanske är tråkigt att läsa de jag skriver för ibland gör jag så när jag läser andras inlägg.. Gör iaf ett nytt inlägg om min dag idag och hemfärden sen är jag back on track igen och redo för att sova, tröttare.

4 Juli 2011

4 of July! USAs nationaldag.
-
Nu är jag faktiskt ensam i Melins (Chris systers hus) Alla barnen och föräldrarna är iväg till typ ett museum. Mina planer i dag är att försöka åka in till Washington DC för att se firandet av 4 july. Men det ska tydligen vara jätte mycket folk som ska åka in och se fyrverkerierna ikväll så jag måste åka rätt tidigt, tänkte ta tåget vid 13 och fyrverkerierna börjar typ 21. Det blir spännande sen att försöka ta sig tillbaka från DC med allt folk som oxå ska hem samtidigt. Men jag tror det blir riktigt roligt att uppleva fyrverkerierna i DC, dom säger att det ska vara riktigt maffigt.
Och klarar jag att åka in och hem igen från New York både dag och kväll så ska jag nog fixa det här oxå.
Ska iaf möta upp 2 svenska tjejer i Washington, En av dom gick jag med på Au Pair skolan, Johanna och sen har hon en kompis här.
Egentligen så står det att det kanske ska regna ikväll på sidan på internet men jag hoppas inte de för då kommer dom att ställa in fyrverkerierna. Då blir jag lite missnöjd. Håller tummarna för att det inte kommer att regna.
Kommer oxå att köra Chris bil till tågstationen och hem senare ikväll, första gången jag får köra hans bil, den är liten men ny och fräsch. Men det ska nog gå bra hoppas jag. Vore illa annars.
Happy 4th of July USA!!

3 Juli 2011

Uppdatering
Nu är vi tillbaka igen efter en baseball match i Washington. Och varmt har vi haft det och väldigt fuktigt, men vi satt längst upp men då fick vi tak och skugga så det var väldigt bra platser, annars hade jag nog avlidit i solen och med min förkylning. Matchen började ca 13:30-13:45 och slutade ca 16:30, väldigt lång och lite långtråkig ibland. Det var inte väldens bästa match och the Nationals förlorade. Ett basball trä gick sönder när han slog bollen och trät for rakt ut i publiken med en väldigt fart, såg inte om nån blev skadad, den kan ju vara väldigt spetsig och vass förhoppningsvis så gick det bra.
Åt "hot dog" för det var man lite tvungen att göra på en basball match här.
-
Baseball entren


Arenan


Butik med Nationals grejor


Från våran plats väldigt högt upp men rakt framför planen.


Pirates mot Nationals


Hittade "eiffeltornet" från våra platser, började ju undra vart jag egentligen va men så såg jag flaggan oxå.


Ganska bra kamera ändå.


Ganska bra zoom.


Efter matchen fick barn springa runt planen. Det var tydligen inte vanligt att man fick göra de.


Innan matchen åkte vi och köpte fyrverkerier till morgondagen, 4 July.
-
Efter matchen åkte vi och åt mat och efterrätt. Nu är båda barn och vuxna väldigt trötta.
Åter kommer i morgon.
Godnatt.




3 Juli 2011

Uppdatering.
Baseball kepsen på.
Go Washington Nationals!!

3 Juli 2011

Åh är snorig som en tok... Annars är det nog rätt helt okej.
Idag ska vi kolla baseball match, Det ska bli kul att se en sån. Keps på är tydligen ett måste, med lagets logga på. Här kommer vi kolla och heja på Washington Nationals, Men hemma i New Jersey och West Orange hejar vi annars på New York Yankees.
Sån keps kommer jag ha idag ungefär, Go Washington Nationals.
-
Barnen har varit vaken i ca 2 timmar så nu tänkte jag väl oxå kliva upp och äta lite frukost, är hungrig.
Åter kommer med ett inlägg senare idag

2 Juli 2011

Uppdatering
Hot, hot, hot!...
Ligger i soffan nu och vilar lite, mitt huvud är tungt och näsan är täppt, tänker inte bli sjuk i helgen. Tack syster för att du har smittat mej, hehe.
Så idag tog vi metron in till Washington DC för att kolla runt lite. Med 5 barn och 40 graders värme med stekande sol så gick det ändå rätt bra faktiskt, trotts att vi gick väldigt mycket.
Tror jag slänger upp lite bilder istället för att skriva vad vi gjort idag. Bilder säger ju trots allt mer än 1000 ord.
George Washington monumentet.


Monumentet med en flagga för varje stat runt om den.


Vita huset.


Vita huset.


Vietnamn memorial, alla namn på dom som dog i kriget.


Mäktigt, svårt att förstå, så många namn.


Lincoln moniment.


Abraham Lincoln
Utsikten från Lincoln men det var lite synd för det ska vara vatten fyllt därnere men det var under ombyggnad förstörde lite det fina.


Korianskakriget och deras memorial.


Rätt coola statyer.


Väggen bakom statyerna. Det ska föreställa soldater från kriget. Syns lite dåligt med det var coolt.


Därefter var vi till ett museum med massa olika saker att kolla på från havets djur till dinosaurier till grottmänniskor.


På museumet fanns oxå den här som vissar hur många människor det finns i världen. Så siffrorna som står längst upp på bilden visar hur många människor det fanns i världen just då jag tog bilden och sifforna tickade på rätt fort uppåt hela tiden. Och kartan visar oxå vart det finns mest människor, där det lyser gult, det var rätt mycket i Sverige faktiskt.
-
Tycker att jag får rätt bra bilder med min nya kamera.
Det har varit min dag ungefär, har massa mer bilder men det var mycket på barna och så och det får jag inte lägga upp. Men det har varit en bra dag och nu har vi ätit middag och allt är lugnt. Chris, Collin och Joey håller på att bädda i tältet ute på gården för natten där.
Vila lite nu och sova lite sen så är jag nog redo för morgondagen.

2 Juli 2011

Då så första dagen i Washington DC. Uppe med tuppen som vanligt när det finns barn i huset.
Vi ska iaf åka in med metron om kanske en timme in till Washington och kolla lite, se vita huset och allt sånt, roligt! Det är väldigt varmt här oxå, ca 10 grader mer än i West Orange, idag ska det vara ungefär 40 grader här.
Jag försöker oxå hålla mej frisk, känns ändå helt okej idag, men jag får vara försiktig.
Sovit gott har jag gjort oxå, ingen papegoja som väckt mej men nu pratar han på, lite läskigt faktiskt.
Slänger upp ett inlägg senare idag om Washington och förhoppningsvis massa bilder!
Later.
Take Care.

1 Juli 2011

Uppdatering
Nu är vi framme i Washington DC eller det har vi varit i 1 timme nu drygt. Bilresan gick bra, det tog 4 timmar ganska precis. Hamnade i en liten bilkö för det var en olycka men vi kom rätt smidigt förbi den ändå. Vi hade oxå lite tur för vi höll på att få sopatorsk på motorvägen men vi klarade oss till en bensinstation med nöd och näppe. Hade ju inte varit så roligt att stått på en motorväg kl 22 på kvällen med två barn i bilen.
Det gick rätt bra att resa med barnen oxå, dom gjorde det rätt bra faktiskt. "Är vi snart framme?" när vi nyss lämnat West Orange, men annars så. Och lite övertrötta på slutet så munnen gick i ett på dom men så tyckte jag att vi skulle ha 15 minuters tystnad och barnen somnade.
-
Huset där Chris syster bor är jätte fint och stort, jag har fått ett eget gästrum med två sängar och Chris fick soffan, haha. Fast Chris kommer att sova ute i tält från i morgon för han har tagit med sitt nyköpta tält som han så gärna vill använda. Tack för att det finns sängar och hus. Jag tänkte då inte sova i ett tält, speciellt inte efter att Chris syster berättade att det finns en björn i området och massa små "vargar" och rävar och massa djur här..
-
Iaf så i morgon blir det ingen sovmorgon tydligen, vi har en heldag i Washington och vi åker in tidigt, men det blir kul att gå omkring i W och se hur det ser ut.
Men just ja!! Jag köpte ju en kamera idag. En jätte fin. Den verkar vara rätt bra än så länge så.
Iaf så ska jag typ sova nu eftersom det inte blir nån sovmorgon i morrn och jag känner mej inte helt 100% frisk och jag vill inte bli sjuk nu. Så nu har jag bara slängt ihop ett litet inlägg om att jag överlevde resan och att jag har med mej min data och att jag har tillgång till trådlöst internet.

Nikon Coolpix. Den är lila/plommon färgad, det syns inte så bra på bilden men det är jätte fin iaf och det är med touch skärm.
-
Och tydligen kunde jag bli väckt av en talande papegoja här på morgonen, trevligt..
Godnatt Sverige.

1 Juli 2011

Då var vi inne i Juli, vart tog juni vägen?
-
Idag ska vi packa för att åka till Washington DC. Vi bilar dit ikväll och kommer tillbaka tisdag morgon.
Vi ska åka dit för att fira deras nationaldag, 4 July hos Chris syster och hennes familj. Det kommer bli kul att se Washington och träffa hennes familj. Vi ska se Washington, baseball match, och fyrverkerier på måndagen. Blir toppen och se en annan stad.
-
Frågan är ju bara vad man ska packa, jag hade en full väska till NYC i helgen som var och det var bara 2 nätter det här är 4 nätter med samma väska. Sen tänkte jag ta med mej datan oxå men jag vet inte om jag kan koppla upp mej på nått internet där, hoppas det iaf så jag kan uppdatera lite under helgen.
Annars så innan vi åker idag ska jag köpa mej en kamera:) Så det blir massa bilder till bloggen och desutom bra bilder.
-
Så det som gäller idag är alltså att packa både för mej och barna.
Vita huset ska jag se i helgen:)
-
Full fart mot helgen!
Trevlig helg alla!

30 Juni 2011

Uppdatering
Det här blev ju en riktigt bra dag ändå. Det blev en hel dag vid poolen. Barna badade och lekte och jag glassade i solen, inte helt fel faktiskt. Jobbat på min bränna, det börjar ta sig, sakta men säkert.
-
Men det var nära att inget blev av. Kom till gymmet och skulle gå in med barna men fortfarande så fanns dom inte på mitt kort. Papperet jag lämnade in i tisdags var tydligen bara för en gång. Men hur vore de om dom säger de då? Hade iaf lite tur idag så hon tjejen släppte in oss ändå. Bra de eftersom barna hade sin simlektion idag och det hade inte varit bra om dom missat två lektioner av 8. Så tydligen måste Chris vara med och sätta upp ungarna genom mitt kort, så vi får fixa de då.
Men annars så har dagen varit bra. Simlektionen gick jätte bra, duktiga barn. Kom hem från poolen strax innan 17 och vi var där innan 12 så det blev några timmar och förhoppningsvis nu så sover dom länge i morgon så jag får sova länge i morgon. Efter poolen så blev det pizza till middag för barna för jag visste inte vad jag skulle ge dom, själv åt jag tonfisk typ. Och sen hela kvällen varit som i "barnen i bullerbyn" alla grannungar har lekt med varandra ute. Det är kul och skönt att ha dom ute och man kan mest kolla på och prata skit med dom andra mammorna.
Det är ett värsta mamma område här, och ändå hamnade jag hos den enda pappan typ. Nä men jag har typ inte sätt några andra pappor här på vår gata för alla jobbar jätte mycket och mammorna är hemmafruar. Det blir lite som Desperate housewives blandat med Barnen i bullerbyn här på vår gata.
Nu är jag helt slut iaf och jag hoppas barnen är det oxå för snart är det läggdax. Ikväll kommer jag lägga barnen för Chris är ute på middag och är viktig.
Take Care.
Godnatt.

RSS 2.0